Výbuch plynu, lúpež

21.01.2005 Celý región

Výbuch plynu:\r\nVčera 20.1.2005 o 10.00 hod. došlo k výbuchu zemného plynu v kuchyni jedného z rodinných domov v Spišskom Štvrtku, okr. Levoča. K výbuchu došl...
Výbuch plynu:
Včera 20.1.2005 o 10.00 hod. došlo k výbuchu zemného plynu v kuchyni jedného z rodinných domov v Spišskom Štvrtku, okr. Levoča. K výbuchu došlo v dôsledku nahromadenia sa zemného plynu, unikajúceho z nedostatočne uzavretého ventilu sporákovej prípojky a jeho vznieteniu sa od sporáka na tuhé palivo.

Pri výbuchu došlo k zraneniu 81-ročného muža, ktorý utrpel popáleniny 98 % povrchu tela a je v kritickom stave, jeho 78-ročnej manželky, ktorá utrpela popáleniny III. stupňa v tvárovej časti hlavy a popáleniny II. stupňa na krku, s predpokladanou dobou liečenia a PN 2 mesiace a 71-ročnej ženy zo Spišského Štvrtku, ktorá utrpela popáleniny II. a III. stupňa na tvári, krku a hrudníku, s predpokladanou dobou liečenia a PN 2 mesiace. 81-ročný muž a 71-ročná žena sú hospitalizovaní na ARO NsP v Levoči, 78-ročná manželka bola prevezená do NsP špecializovanej na liečbu popálenín v Košiciach – Šaci. Došlo k poškodeniu vnútornej priečky rodinného domu, zariadenia kuchyne a rozbitiu sklenných výplní okien, čím 37-ročnému majiteľovi domu zo Spišského Štvrtka, vznikla škoda 50.000, - Sk. Na miesto boli prizvaní príslušníci HaZZ v Levoči a experti KaEÚ PZ v Košiciach. Policajný orgán odd. skrát. vyšetrovania začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Vyšetruje ÚJKP OR PZ v Poprade, odd. skrát. vyšetr v Levoči.

Lúpež – vznesenie obvinenia:
V stredu 19.1.2005 policajný vyšetrovateľ v Poprade vzniesol obvinenie pre trestný čin lúpeže spáchaný formou spolupáchateľstva dvom 18-ročným mladíkom z Kežmarku. Obidvaja obvinení toho istého dňa o 19.15 hod. na Hlavnom námestí v Kežmarku lúpežne prepadli 30-ročného muža z obce Krížová Ves, okr. Kežmarok. Poškodeného, ktorý prechádzal po námestí, obvinení vyzvali aby zostal stáť a žiadali od neho peniaze. Keď poškodený odpovedal, že peniaze nemá, pod hrozbou bitky mu odopli z krku retiazku z bieleho kovu, čím mu spôsobili škodu vo výške 900, - Sk. K zraneniu poškodeného nedošlo. Obidvaja obvinení stíhaní na slobode. Vyšetruje ÚJKP OR PZ v Poprade.

Lúpež – vznesené obvinenie:
Dňa 19.1.2005 policajný vyšetrovateľ v Poprade vzniesol obvinenie pre trestný čin lúpeže 22-ročnému, viackrát súdne trestanému mladému mužovi z Popradu. Obvinený toho istého dňa o 19.15 hod. pri stanici ŽSR na Hviezdoslavovej ulici v Poprade lúpežne prepadol 42-ročnú ženu z Popradu, ktorej sa zozadu pokúsil vytrhnúť kabelku. Keď sa poškodená bránila, kabelku jej opakovaným trhaním vytrhol z ruky a z miesta činu ušiel. V kabelke mala peňaženku s hotovosťou 35. - Sk, mobilný telefón a veci osobnej potreby, čím jej bola spôsobená škoda vo výške 3.635, - Sk. K zraneniu poškodenej nedošlo. Páchateľ bol vypátraný a zaistený policajtami Obvodného oddelenia PZ v Poprade. Policajným vyšetrovateľom bol obvinený zadržaný a bol podaný návrh na jeho vzatie do väzby. Vyšetruje ÚJKP OR PZ v Poprade.
 

Vyberte región

mark